Omdat ik als nabestaande en patiënt heb ervaren hoe belangrijk onderzoek naar borstkanker is, ga ik samen met een collega in januari 2016 de alternatieve Elfstedentocht (200 km) op de Weissensee (Oostenrijk) schaatsen.

Eef schaatst de Weissensee

Motivatie?
Als nabestaande en patiënt heb ik ervaren hoe belangrijk het is dat er onderzoek naar borstkanker wordt gedaan. Ook is het erg belangrijk om met name jonge vrouwen bewust te maken van het feit dat het ook hen kan overkomen, ook zijn ze nog maar een 20-er/30-er of 40-er.
Ik had het zelf nooit verwacht. Zo jong als ik ben.
Mijn moeder ging in 2013 voor de derde keer de strijd aan, toen ook bij mij op 31-jarige leeftijd borstkanker werd geconstateerd. Vanaf dat moment werd het “onze” strijd.
Twee generaties die vechten voor hetzelfde doel, namelijk overleven! Hoe bizar en onwerkelijk!
Samen naar de dokter, samen aan de chemo, samen kaal, samen huilen, maar ook samen lachen. Wat een absurde tijd heb ik toen beleefd.
Helaas heeft mijn lieve moeder het niet gered en werd zij op 58-jarige leeftijd één van de negen mensen die per dag overlijden aan borstkanker. In haar verloor ik niet alleen mijn moeder maar ook mijn beste vriendin, lotgenoot en strijdmaatje.

Schaatsen was tijdens mijn ziekte en behandeling een uitlaatklep. Het voelt daarom goed om mij op deze manier in te zetten voor Pink Ribbon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in