Website gemaakt voor Handbal Vereniging Bunschoten Spakenburg.
Bezoek de website op: www.HVBS.nl


Oprichting
Op 14 mei 1974 werd de oprichtingsvergadering gehouden in restaurant de Mandemaaker in Spakenburg. Het voorlopige bestuur bestond uit de volgende personen:
Jan Hammersma, voorzitter;
Riek Hammersma, secretaresse;
Jelleke van der Werff-Kramer, penningmeester
en de leden: Jan Klarenbeek, Wouterus van de Geest, Wim van de Hulst en Nico de Ruiter. In september 1974 werd de plaats van Wouterus van de Geest overgenomen door Jan Rooijmans.

Eerste wedstrijden
Het Nederlands Handbal Verbond, afdeling Utrecht had, na een lange periode van voorwerk door Jan en Riek Hammersma, akkoord gegeven om te starten met jeugdwedstrijden op zaterdag. Handbal is geen zaterdagsport en binnen het Handbal Verbond is er ook geen aparte zaterdagafdeling. Dat betekende dat het NHV, afd. Utrecht een zeker risico nam door het sein op groen te zetten en in Bunschoten te starten met een handbalvereniging die alleen op zaterdag zou gaan spelen. De eerste competitiewedstrijden voor de jeugd werden, dank zij de medewerking van Limvio, in Baarn gespeeld. Maar al heel gauw kon HVBS de thuiswedstrijden in Bunschoten spelen. HVBS kreeg toestemming om op het “Aral-veldje” te spelen.

Zaalwedstrijden
In 1973 werd in de gemeente Bunschoten sporthal de Kuil gebouwd. Daar werd vanaf het allereerste begin getraind en ook de (oefen)wedstrijden werden daar gespeeld. HVBS traint nog steeds op donderdag in de Kuil. De competitiewedstrijden worden sinds begin jaren negentig in sporthal de Stormvogel in Spakenburg gespeeld.

Veldwedstrijden
Het ARAL-veldje werd gebruikt tot 1979. In dat jaar werd sportpark de Vinken in Bunschoten geopend en kreeg HVBS de beschikking over drie verharde velden. Met de inzet van ontzettend veel vrijwilligers werd er een kantine en kleedkamers gebouwd. In 1984 werd bij het 10-jarig jubileum het clubgebouw officieel geopend. In 2009 is het clubgebouw verkocht aan Waltman Gym en wordt het gedurende het veldseizoen deels gehuurd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in