Update: 2012-06-13

Ook dit jaar weer van de party bij ronde om Texel, catteam “Ritsema en van Kesteren” die reclame varen voor RTLNiels.nl

Na vier jaar is het ze dan eindelijk gelukt! Ze hebben de tocht als heel mooi ervaren. Alle elementen zaten erin en dat in ca 80 km zeilen. Zie en lees hier hoe ze het eiland gerond hebben.

Helaas konden ze richting de vuurtoren de spi (zeil voor de fok) niet gebruiken omdat er een lijn van de spi om de spiboom heen was gewikkeld. Hierdoor kregen ze de spi niet goed omhoog. Voor de start op het water hebben ze van alles geprobeerd, maar het was in de golven niet mogelijk om deze lijn los te krijgen. Jammer, want dat kostte ze veel tijd. Ze zijn op hun gemak richting de vuurtoren gegaan en hebben daar op het strand (geen branding) de spi gerepareerd. Vervolgens zijn ze vertrokken richting de VC-boei met gehesen spi. Hierdoor konden ze een kleine inhaalslag maken.

Even waren ze nog bang dat ze niet op tijd bij de controlepunten zouden komen, maar na Oudeschild was die zorg ook volledig verdwenen. Bij de veerboot ging het ook goed, die lag op dat moment in de veerhaven. Het laatste stuk van het Molengat naar de finish hadden ze het idee dat de wind wegviel en hebben ze heerlijk op de trampoline genoten van de golven. Langzaam kwam de finish in zicht en wisten ze dat ze “De Ronde” uit zouden varen. Eenmaal op het strand deden ze beide de handen in de lucht! We did it! Yes!!

Ronde om Texel 2012 gaat de boeken in als mission complete.
De foto’s zijn niet van de allerbeste kwaliteit, maar voor foto’s gemaakt met een telefoon kunnen ze ermee door.

5 REACTIES

  • prachtig resultaat mooie foto’s felicitatie van ons een vraag? hoelang hebben jullie erover gedaan.

   groetjes de landrotten

 1. Wat goed dat jullie het rondje helemaal hebben gevaren. Gefeliciteerd!! Goeie zet van de organisatie om het Rondje naar de zondag te verplaatsen, het was een hele mooie dag.
  Mooie foto’s!!
  Groetjes Marjon en Steffen

 2. Marco en Jasper, in mijn ogen hebben jullie een wereldreis te water gemaakt, want ik ben bang op het water. Ik vind het een geweldige prestatie: qua sport en qua lef. Leuk dat we door de foto’s mee mogen genieten.
  Lieve groet voor de Texelvaarders, Tante Loes.

 3. Marco en Jasper,

  Gefeliciteerd,eindelijk komt de droom uit.
  Konden het helaas niet aanschouwen i v m vakantie elders.
  Compliment voor de organisatie, is volgens mij de eerste keer dat het 1 dag uitsgesteld is.
  Fons bedankt voor sturen van je mail en hopen je weer gauw te ontmoeten op Texel.
  Nu volgend jaar een nieuw doel?
  PS: goeie sponsor met prachtige site.

  Hartelijke groet,
  Sake en Janny Elburg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in