Mijn zwager BramBBQ.nl kwam met een recept dat ik zeker eens moest proberen op de bbq. Zalm met mosterd en suiker. Hieronder het recept:

Een andere manier om zalm klaar te maken op de BBQ. Dit is echter wel de meest simpele manier als je aan een grillplankje kan komen. Ik heb de mijne bij de Albert Heijn gehaald. Je kan ze ook hier bestellen. Speciale dank aan Noskos van BBQ-nl. Hij heeft het recept op zijn site geplaatst!

Zalm met mosterd en suiker

Ingrediënten:
– Grilplank (geweekt, dus al een paar uur in het water gelegen)
– Stuk zalm
– Dijon mosterd
– Bruine suiker
– Zout

Voorbereiding:
Die is minimaal. Smeer de zalm in met mosterd en strooi er suiker overheen. Beetje zout kan ook geen kwaad. BBQ  Stook je BBQ flink heet op. Dus direct en met veel kolen. Leg het plankje met de zalm op het rooster en wach 15-20 minuten. Haal de zalm van de plank en klaar! Het resultaat is verbluffend lekker.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here